Rólam

Bálint Sándor Önéletrajza

Ezen az oldalon:

Alapadatok

1967-ben születtem. Azóta is Csákánydoroszlóban élek.

Itt végeztem az általános iskolát majd Kőszegre a mezőgazdasági iskolába tettem át székhelyemet. Állatenyésztő végzettséget szereztem az iskolában, amivel az akkori időkben nyugdíjas álláshoz lehetett jutni. A helyi termelőszövetkezetben kezdtem dolgozni ahol végig jártam a ranglétrát és a szakma összes fortélyát próbáltam ellesni a régi öregektől.

A GATE Gyöngyösi karán tovább tanultam ahol 4 év után üzemszervező-üzemmérnöki végzettséget szereztem. Közben a munkahelyemen kineveztek az állatenyésztési ágazatvezetőjének.

A településen 19 évesen már szerveztem a közösségi életet. Bulik, belföldi és külföldi utazások hagyományőrző rendezvények megszervezésében vettem részt!

Szakmai pályám

24 évesen már megérintett a biztosítás az értékesítői munka. Másodállásban elkezdtem értékesíteni az újdonságnak ható Providencia Biztosító megtakarításos programjait.

Ekkor derült ki számomra, hogy az értékesítői szakma nem áll tőlem távol és nagyapám már a 30-as években ezzel is foglalatoskodott!

1992-ben a Corvinus és egy alkusz cég közös szervezésében elkezdtem komolyan tanulni ezt a szakmát és megismerni a biztosítókat.

A 10 hónapos tanfolyam után több állásajánlatot kaptam a biztosítóktól. Akkor a Generali-Budapest körmendi fiókvezetőjét fogadtam el ahol nulláról kezdtem felépíteni a csapatomat. Akkor még nem létezett mobil telefon és így előfordult, hogy reggel a postán keresztül meghívott számokra egész munkaidőben vártunk.. A csapat felépült a Körmendi Centrál helyén és 5 fővel dolgoztunk. Egy év múlva a Providencia biztosító tett egy vissza utasítatlan ajánlatot és így ott folytattam felfelé ívelő fiókvezetői pályafutásomat.

Itt már általában 8-10 fővel dolgoztam és a megye legjobban teljesítő csapat lettünk. Országos szinten is az első 1/3-hoz tartoztunk.

A biztosítónál nagyon sok képzésen és tréningen vettem részt amit tudtam hasznosítani a munkám során. Többek közt megtanultam, hogy a felvételizni szándékozó jelöltek közül, hogyan lehet kiválasztani azokat akik alkalmasak erre a pályára.

A Győri igazgatósághoz tartozó területen sok tanácsadó és vezetőjelöltet hallgattam meg és választottunk ki a kollégákkal.

Büszke vagyok arra, hogy az akkor általam elindított jelöltekből még többen sikeresen tevékenykednek a biztosítónál tanácsadói, asszisztensi és vezetői pozíciókban.

2001-ig dolgoztam a biztosítónál ahol szép sikereket értünk el és jó kollégákat ismertem meg.

2001 és 2010 közt megnéztem, hogy az alkuszi pálya mennyivel másabb egy biztosítói lehetőségnél. Milyen előnyök és hátrányok vannak a munkában.

2001-től 2008-ig egy alkusz cég területi vezetőjeként ki tudtam próbálni azokat az ötleteket és gondolatokat, amit addig megtanultam a szakmáról. Vállalkozói fejjel gondolkodni és a piacról mindenféle egyéb támogatás nélkül megélni. Csak a tanácsadói jutalék bizonyos százalékából kellett fenntartani a vállalkozásomat. Toborzás, kiválasztás és a mentorálás volt a feladatom. A cég teljesítményének, bevételének 90%-át a csapatom termelte meg!

2010-től a Generali biztosítónál dolgozom újra a szombathelyi irodában.

Ezt a tapasztalatot és az itt kialakított munkafolyamatokat próbáltam áthozni 2010-ben az akkori életvonal hálózatába. Itt az évek során több beosztásban és területen dolgoztam, több vezetői stílust ismertem meg a változó helyzetekben. Ezekből szintén tanultam és folyamatosan építem be a munkámba azokat a gyakorlatokat, amik előre viszik a csapatomat. Ezzel a módszerrel az életvonalas értékelési rendszerben kirendeltségként és fiókként és az élmezőnyhöz tartoztunk. Ennek elismerése volt a 2016-os ezüstút Barcelonába.

Újra a Mentor Kft.-nél

2018 májusától a Mentor Biztosítási Alkusz Kft értékesítési vezetője vagyok. 18 biztosító társasággal állunk kapcsolatban az ügyfeleink teljes körű kiszolgálása érdekében.

Az eddig megszerzett tapasztalataimat felhasználva segítem csoportom tagjait az eredményes munka végzésben. Folyamatosan bővítjük létszámunkat, ügyfélkörünket is.

A jelenlegi pénzügyi világ megköveteli ügyfeleink teljes körű kiszolgálását ezért 13 bankkal és 4 lakástakarékpénztárral bővítettük partnereink körét. Nemcsak a szerződések előkészítése, felülvizsgálata, megkötése, nyomon követése a feladatunk, hanem a kárrendezésben is részt veszünk. Partnereink segítségével a személyi sérüléses károk bekövetkeztekor a nem vagyoni károk ( sérelem díj) rendezésekor is segítjük ügyfeleinket.

Közösségi tevékenységem

Közben 2005-től 10 éven át a Csákánydoroszlói Civil Szervezet Közhasznú Egyesület elnöke voltam. Kezdetekben legfőbb célunk a falu életének fellendítése volt. A közösség újrateremtése.

A tízéves működése alatt a szervezet milliókat nyert pályázati pénzekben. Megszámlálhatatlanul sok munkaórát dolgoztak önkénteseink. Évente 4-5 komoly tömegeket megmozgató rendezvényt tartottunk, illetve több kisebb összejövetelt. A pályázatírásunk folyamatos, közhasznú célokért folyik. Szerveztünk oktatásokat, közmunkákat, kirándulásokat.

Az utóbbi években a gasztronómia került előtérbe. http://deroszloivacsora.hu/

Jó befektetések nem csak bankokban lehetnek!

Én sem kizárólag pénzügyi termékeket szeretnék Önnek javasolni, hanem olyan személyre szabott, kiforrott és stabil konstrukciókat a hálózatra folyamatosan áramot termelő napelem!

A napelem mint befektetés

A magyar városok, falvak és a táj néhány éve visszafordíthatatlanul megváltozott. Ugye Ön is észrevette, hogy mennyi családi ház tetejére kerülnek napelemes rendszerek? Természetesen ez nem véletlen. A szektor gyermekbetegségeinek kinövését követően, középtávon megtérülő, tervezhető lehetőséget kaptunk a kezünkbe.

Érdekli hogy milyen jogi szabályozások, technikai követelmények, áramszolgáltatói háttér szükséges ahhoz hogy ez a fajta pénzügyi konstrukció működjön? Szimplán csak szeretné tudni, az Ön számára milyen lehetőségek léteznek?

Egyeztessen időpontot

Nálam ennyire egyszerű ez az egész, ne halogassa a dolgot, kérje ingyenes konzultációm!

NÉV
Telefonszám
Name

Adatait a törvényeknek megfelelően, bizalmasan kezeljük. NAIH szám:
Én vagy kollégám hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Bálint Sándor

Prémium Biztosítási tanácsadó

Több mint húsz éve foglalkozom biztosításokkal és pénzügyi termékekkel. Számomra tanácsadóként a legfontosabb, hogy a hozzám forduló ügyfeleknek olyan valódi megoldásokat javasoljak, amelyek átgondoltak, érthetőek, és tényleges segítséget jelentenek.

Szakmai karrieremben, és vas megyei közösségi tevékenységem során is, mindig törekszem arra, hogy bárki számára elérhető és nyitott legyek.

Találkozzunk a körmendi irodában prémium tanácsadóként biztos vagyok abban, hogy hasznos tanácsokkal tudok szolgálni. Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy saját pénzügyi tanácsadója legyen. És Önnek ez vagyok Én!