Mezőgazdasági biztosítások

A mezőgazdaság egy kicsit matematika

Ezen az oldalon:

Az elmúlt években, többek között a mezőgazdaságba érkező közvetett és közvetlen állami és uniós támogatásoknak köszönhetően, a mezőgazdaság és az azzal foglalkozók egyre professzionálisabban, egyre nagyobb hatásfokkal végzik a GDP közel 4%-t adó tevékenységüket. Az életképes méretű birtokrendszer, és a tervezetten gazdálkodók pedig kiszámíthatóbbá, egyértelműbbé tették a mezőgazdasági biztosítások piacát is.

Növénybiztosítások

A mezőgazdasági növénytermelés különösen érzékeny a természeti hatásokra, ezért is van lehetőség a „Mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről” szóló 2011. évi CLXVIII. törvény keretei között bizonyos növénybiztosítások után díjtámogatást igénybe venni.

A növénybiztosítási módozatok széleskörű biztosítási védelmet nyújtanak, a termelő igénye szerint akár díjtámogatott módozat keretében, akár hagyományos (nem támogatott) módozatban a leggyakoribb jég, tűz, vihar és téli fagy kockázatokkal szemben.

Díjtámogatott termékeink a mindenkor hatályos jogszabályok és rendelkezések alapján változnak, hogy a Termelő mindenkor az érvényes támogatási feltételeknek megfelelő szerződést köthessen. A hatályos jogszabályok szerint három termék kaphat díjtámogatást:

  • „A” típusú Növénybiztosítás – csomagbiztosítás, mely tartalmazza a jég, tűz, vihar, téli-, tavaszi - és őszi fagy, aszály, árvíz, felhőszakadás kockázatok elleni védelmet, a főbb növényekre, általában 65%, de minimum 41,25% támogatási intenzitással.
  • „B” típusú Növénybiztosítás – gyakoribb növényekre (108 növény) köthető, választható kockázatokkal: jég, tűz, vihar, téli és őszi fagy. 65-30% közötti (korábbi években 60% körül) támogatási intenzitással.
  • „C” típusú Növénybiztosítás – az összes növényre, választható bármelyik fenti kockázat, 65-30% közötti (korábbi években 30%) támogatási intenzitással.

A növénybiztosítás nem díjtámogatott termékként az összes növényre köthető, s védelmet nyújthat a jellemző kockázatokra, úgymint jég, tűz, vihar téli fagy. Továbbá a díjtámogatott szerződések mellé is kínáljuk ezt a terméket „kiegészítő” biztosításként, ugyanis a támogatási előírások miatt azok csak a 30%-nál nagyobb kárt okozó káreseményekre nyújtanak védelmet. Ezzel a kiegészítéssel a magyarországi piaci gyakorlat szerinti 5% kárküszöbtől kártérítést kaphat a termelő.

Állatbiztosítások

A hazai állattenyésztéssel foglalkozó gazdák tudják csak igazán, hogy a természeti csapások, járványok, fertőzések milyen folyamatos veszélyt jelentenek állataikra nézve. Állatbiztosítási termékeinket ezért azoknak ajánljuk, akik szeretnének felkészülni a váratlan eseményekre és szeretnék megvédeni gazdaságukat a lehetséges kockázatoktól.

A professzionális állattartók tisztában vannak vele, hogy modern a állattartásban, ahol tervezhető az állomány, ahol a megfelelő takarmány garantálja a megfelelő fejlődését az állatoknak, ahol akár előre értékesítik és szerződéssel garantálják több tonnányi élőállat felnevelését és leszállítását, ott a szakma matematikává válik. A+B=C. Kiszámítható tehát, hogy maximálisan mekkora díjért, mekkora kockázatot tud elhárítani egy állatokat védő biztosítás. Ebben az esetben pedig, a megfelelő biztosítás választása nem csak lehetőség, hanem létszügséglet.

  • Állatállományok természeticsapás- és elemikár-biztosítása
  • Baromfibiztosítás
  • Nagy értékű lovak biztosítása
  • Növendék és hízóállatok biztosítása
  • Tenyészállat- és ló biztosítás
  • Tenyészállatok rendkívüli veszteség biztosítása

Mezőgazdasági vagyonbiztosítás

Egy életképes gazdaság több lábon álló, komplex, nagyértékű eszközökkel és infrastruktúrával rendelkező vállalkozás. A precíz és előre megtervezett működésben, nem okozhatja a munka leállását egy káreset utáni fizetésképtelenség: ezért szükséges hogy átgondolt biztosítással rendelkezzünk, amely védi a gazdaság működőképességét, és teljesítését.

Az mezőgazdasági vagyonbiztosítások speciális igényekre összeállított termékek, amely pont ezen kockázatok esetére ajánlottak.

Jó befektetések nem csak bankokban lehetnek!

Én sem kizárólag pénzügyi termékeket szeretnék Önnek javasolni, hanem olyan személyre szabott, kiforrott és stabil konstrukciókat a hálózatra folyamatosan áramot termelő napelem!

A napelem mint befektetés

A magyar városok, falvak és a táj néhány éve visszafordíthatatlanul megváltozott. Ugye Ön is észrevette, hogy mennyi családi ház tetejére kerülnek napelemes rendszerek? Természetesen ez nem véletlen. A szektor gyermekbetegségeinek kinövését követően, középtávon megtérülő, tervezhető lehetőséget kaptunk a kezünkbe.

Érdekli hogy milyen jogi szabályozások, technikai követelmények, áramszolgáltatói háttér szükséges ahhoz hogy ez a fajta pénzügyi konstrukció működjön? Szimplán csak szeretné tudni, az Ön számára milyen lehetőségek léteznek?

Egyeztessen időpontot

Nálam ennyire egyszerű ez az egész, ne halogassa a dolgot, kérje ingyenes konzultációm!

NÉV
Telefonszám
Name

Adatait a törvényeknek megfelelően, bizalmasan kezeljük. NAIH szám:
Én vagy kollégám hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Bálint Sándor

Prémium Biztosítási tanácsadó

Több mint húsz éve foglalkozom biztosításokkal és pénzügyi termékekkel. Számomra tanácsadóként a legfontosabb, hogy a hozzám forduló ügyfeleknek olyan valódi megoldásokat javasoljak, amelyek átgondoltak, érthetőek, és tényleges segítséget jelentenek.

Szakmai karrieremben, és vas megyei közösségi tevékenységem során is, mindig törekszem arra, hogy bárki számára elérhető és nyitott legyek.

Találkozzunk a körmendi irodában prémium tanácsadóként biztos vagyok abban, hogy hasznos tanácsokkal tudok szolgálni. Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy saját pénzügyi tanácsadója legyen. És Önnek ez vagyok Én!