Vállalati vagyon

Mikor valaki vállalkozni kezd Magyarországon, még könnyen kézben tartja a dolgokat

Ezen az oldalon:

Mikor valaki vállalkozni kezd Magyarországon, még könnyen kézben tartja a dolgokat: Mindig vigyáz a szerszámaira, a céges autóját nem hajtja túl feleslegesen: a kockázatokat csak úgy vállalja, ha azokat tudja minimalizálni. Ahogy nő a vállalkozás, annál inkább kikerül a kezünkből a gyeplő, és annál nehezebb vigyázni a drága eszközökre, annál nehezebb mindig ott ülni a céges autóban, annál kevésbé tudjuk tudatosan és állandóan óvni a céges vagyont.

A hosszú évek munkájával felépített egzisztenciánk, megszerzett értékeink biztonságát nem szolgáltathatjuk ki a véletlen szeszélyeinek. A figyelmetlenségekből, a véletlenekből, és a kiszámíthatatlanból is bármikor létrejöhet egy olyan helyzet, ahol veszélybe kerül a vállalkozás. Legyen szó arról, hogy hirtelen, nem kalkulált kiadásra kerül sor, fizetésképtelenségről, vagy balesetekről, munkatársaink megsérüléséről, minden helyzetre van megoldás, minden kockázatot tudunk csökkenti. A megoldást pedig vállalati vagyonbiztosításnak hívják.

Mit véd a vállalati vagyon biztosítás?

Vagyoni kárainak fedezetére a tényleges kockázatkezelési igények szerinti vagyonbiztosítási csomag állítható össze a vállalkozások és intézmények részére. A tűz és elemi károk biztosítása mellett olyan kiegészítő biztosítások is választhatók ügyfeleink részére, amelyek a biztosítható vagyoni kockázatok szinte teljes körére fedezetet nyújtanak. A vagyonbiztosítási csomagban igénybe vett egyes biztosítási elemeket ügyfeleink a tűz-robbanás és villámcsapás kockázatok fedezetét magában foglaló alap-vagyonbiztosítás mellett – a kockázati viszonyok figyelembevétel mellett – szabadon választhatják meg.

A vállalkozások vagyonbiztosítása a tűz, robbanás, valamint villámcsapás kockázatokra igénybe vehető alap-vagyonbiztosításra épül. Az alap-vagyonbiztosítás további biztosítási elemek igénybevételével kiterjeszthető a vihar, árvíz és felhőszakadás, jégverés és hónyomás, vezetékek törése, idegen légi és földi jármű vagy tűzoltó berendezések meghibásodása okozta károk, elektromos áram okozta tűzkárok, tűzkár nélküli füst- és koromszennyeződés, a villámcsapás másodlagos hatásával összefüggő kockázatokra. A tűz- és elemi károk biztosítása a működő vállalkozások, intézmények valamennyi saját vagyontárgyára, illetve a kártérítési felelősséggel használatukban lévő idegen vagyontárgyakra köthető.

Az alap-vagyonbiztosítás mellett kiegészítő biztosítások köthetőek, melyek keretén belül további biztosítási események bekövetkezésével okozott károkra is fedezetet nyújtunk. A kiegészítő biztosítási elemeket ügyfeleink igényeik és kockázati viszonyaik szerint választhatják meg. A kiegészítő betöréses lopás és rablásbiztosítás a biztosított vagyontárgyak eltulajdonításával okozott olyan károkra nyújt fedezetet, melyek lezárt helyiségbe történt dolog elleni erőszakkal, külsérelmi nyomok hátra hagyásával történt behatolás következményei. A biztosítás kiterjed a feltételekben meghatározott rablás, és küldöttrablás okozta károkra is.

A kiegészítő üvegtörés-biztosítás az alap-vagyonbiztosításban biztosított épületek, építmények szerkezetileg beépített üvegezésében, nyílászáróinak üvegezésében, belső üvegezésében, üveg cégtábláiban és üvegfóliáiban bekövetkező károkra nyújt fedezetet.

A kiegészítő tűzüzemszünet-biztosítás az alap-vagyonbiztosításban foglalt tűz, robbanás és villámcsapás káresemények okozta olyan üzemszüneti veszteségekre nyújt védelmet, amely veszteségeket a biztosított folyamatos üzemmenet mellett kigazdálkodhatott volna.

A vállalkozások és intézmények vagyoni káraik mellett a gazdálkodási, működési körükben bekövetkezett, nem várt események miatt kártérítési felelősséggel is tartozhatnak. Ezen kockázatok kezelésére az alap-vagyonbiztosítás mellett igénybe vehető felelősségbiztosítási elemekkel bővíthetik ügyfeleink biztosítási fedezetüket. A felelősségbiztosítási csomag elemeit a tevékenységi körnek, termelési és szolgáltatási tevékenység sajátosságainak megfelelően kínáljuk.

Mire kell figyelnünk a vállalati vagyon biztosítás megkötésekor?

A Vállalati vagyonbiztosítás ahhoz, hogy megfelelően védje a céget, értékeit, tevékenységét, mély ismeretet követel meg mindkét fél esetén a cég tevékenységéről, és annak prioritásairól. Amennyiben a cég lehetőségeinek megfelelő díjjal, potenciális kockázatokat figyelembe véve, a lehetséges kárösszegeket kalkulálva történik a biztosítás megkötése, annál biztosabb, hogy kár esetén nem ér minket kellemetlen meglepetés, mikor a biztosító nem, vagy sokkal kevesebbet fizet, mint az szerintünk fontos lenne.

Amit el kell fogadni, hogy a vállalati vagyonbiztosítás, és annak díjainak kiszámítása komplex folyamat: több száz opció közül kell a megfelelő kombinációt kiválasztani. Mindig lehet olcsóbb kötvényt ajánlani, de az a kötvény nem biztos, hogy valójában véd is minket. Ezért érdemes a vállalati vagyonbiztosítást olyan nagybetűs partnerrel megkötni, aki hajlandó végigvezetni minket a teljes folyamaton, és akivel vagyunk olyan üzleti kapcsolatban, hogy valóban olyan kötvényt ajánl a vállalkozás számára, amely azt meg is védi.

Jó befektetések nem csak bankokban lehetnek!

Én sem kizárólag pénzügyi termékeket szeretnék Önnek javasolni, hanem olyan személyre szabott, kiforrott és stabil konstrukciókat a hálózatra folyamatosan áramot termelő napelem!

A napelem mint befektetés

A magyar városok, falvak és a táj néhány éve visszafordíthatatlanul megváltozott. Ugye Ön is észrevette, hogy mennyi családi ház tetejére kerülnek napelemes rendszerek? Természetesen ez nem véletlen. A szektor gyermekbetegségeinek kinövését követően, középtávon megtérülő, tervezhető lehetőséget kaptunk a kezünkbe.

Érdekli hogy milyen jogi szabályozások, technikai követelmények, áramszolgáltatói háttér szükséges ahhoz hogy ez a fajta pénzügyi konstrukció működjön? Szimplán csak szeretné tudni, az Ön számára milyen lehetőségek léteznek?

Egyeztessen időpontot

Nálam ennyire egyszerű ez az egész, ne halogassa a dolgot, kérje ingyenes konzultációm!

NÉV
Telefonszám
Name

Adatait a törvényeknek megfelelően, bizalmasan kezeljük. NAIH szám:
Én vagy kollégám hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Bálint Sándor

Prémium Biztosítási tanácsadó

Több mint húsz éve foglalkozom biztosításokkal és pénzügyi termékekkel. Számomra tanácsadóként a legfontosabb, hogy a hozzám forduló ügyfeleknek olyan valódi megoldásokat javasoljak, amelyek átgondoltak, érthetőek, és tényleges segítséget jelentenek.

Szakmai karrieremben, és vas megyei közösségi tevékenységem során is, mindig törekszem arra, hogy bárki számára elérhető és nyitott legyek.

Találkozzunk a körmendi irodában prémium tanácsadóként biztos vagyok abban, hogy hasznos tanácsokkal tudok szolgálni. Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy saját pénzügyi tanácsadója legyen. És Önnek ez vagyok Én!