Nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítás az időskori méltóság ára

Ezen az oldalon:

Távolinak gondoljuk az időskort.

Gondoljon a legközelebbi barátaira, családtagjaira, munkatársaira. Képzelje el őket, ahogy összegyűlnek, mondjuk szilveszterkor, vagy éppen az Ön születésnapján. Egy újabb év ment el, amit közösen átéltek. Egy újabb olyan év, amelyben a KSH statisztikák szerint, a jelenlévők több mint felének problémát jelent egy nagyobb kiadás, megtakarítása nincs, vagy minimális. A jelenlévők több mint két-harmadának pedig nincs nyugdíjmegtakarítása, és elképzelése sem hogy mi történik, mikor már nem tud munkába menni. Tegye fel magának a kérdést, Ön melyik csoportba tartozik?

Kevesen tesznek félre pénzt saját időskorukra. Egy egész társadalmat átfogó kutatás szerint, a legfontosabb megtakarítási célok között a válaszadók 46 százaléka a konkrét cél nélküli vésztartalékot és a gyerekek, unokák anyagi támogatását (45,8 százalék) említették. Lakásvásárlásra, lakásfelújításra vagy autóvásárlásra, illetve -cserére 100-ból 34 ember takarékoskodik. A nyugdíj-előtakarékosságra csak minden negyedik megkérdezett fordít gondot. A megtakarítási toplista ötödik helyére az egészségügyi - betegségmegelőzésre, a tervezett beavatkozások költségeire szánt - megtakarítások kerültek.

Először a szülő teszi fel az oxigénmaszkot is

Azok közül, akik anyagi helyzetüknél fogva megtehetik, viszonylag sokan gondolnak gyerekeik jövőjére, de saját időskorukra annál kevesebben. Magyarországon egyelőre nem része az általános életstratégiának az öngondoskodás, a saját öregkorunkról való gondoskodás. Az emberek a nyugdíjas éveket túl távolinak érzik, a megtakarítást pedig túl nehéznek. Csakhogy a repülőn is vészhelyzetben először a szülőnek kell felvennie az oxigénmaszkot, hogy segíteni tudja gyerekét. Az életben is csak akkor tudjuk hosszú távon támogatni utódainkat, ha mi magunk is stabil pénzügyi lábakon állunk!

Az öregkor nagyon sokára jön el, vagy mégsem?

Mikor ügyfeleimmel beszélgetek, még mindig meglepődöm, hogy milyen sokan tartják a jövőt nagyon bizonytalannak, ami miatt úgy gondolkodnak, hogy most nem lehet hosszú távon tervezni. Többségük úgy gondolja, az öregkor annyira messze van, hogy nem reális erre az időszakra előre gondolkodni. Ismerősei közül minden negyedik embernek még 5 év is soknak tűnik, hogy megtakarítások szempontjából gondolkodjon. Csak minden ötödiknek van hosszú távú célja, és ezért szeretne is takarékoskodni, amiben tőlem is kérnek tanácsot.

NEM ÁRT TUDNI

 • Jelenleg itthon 4 dolgozóra 3 eltartott jut, néhány évtized múlva azonban várhatóan már 4 dolgozónak 6 másikat kell eltartania. A magyarországi társadalombiztosítási modell nem tartható fent a végtelenségig.
 • Nyugdíj azon jövedelem alapján képződik, ami után járulékot fizetett. Beszéljünk őszintén: Mindazok számára, akiknek nem bejelentett a teljes jövedelme, mindazoknak akik vállalkozóként kevesebbet fizetnek be a közösbe munkájuk után, legyenek KATA vállalkozók, vagy éppen őstermelők, elengedhetetlen hogy okos és biztos tervvel rendelkezzenek öregkorukra.
 • A nyugdíjminimum jelenleg mindössze 28 500 Ft. Azt hiszi senki nem él valójában ennyiből, csak egy elméleti minimum? A magyar média évről évre felfedezi, hogy mennyire minimális nyugdíjjal rendelkeznek még a híres emberek is: Nagy Feró nyugdíja jelenleg 42.600 Forint.

Értem, de mit kell tennem?

Pénzt kell félretenni az öregkorra. Természetesen, a párnacihában lévő pénz csak akkor lesz több, ha mindig tud mellé újra és újra rakni. És egyre többet, hogy az infláció ne értéktelenítse el a befektetést.

Olyan hosszú távú megtakarítási formát tudok ajánlati, ahol a legkevesebb, legoptimálisabb, de folyamatos díjfizetéssel rendelkezik, amely ötvözi a befektetési életbiztosítás és a nyugdíjbiztosítás előnyeit. Nyugdíjbiztosítás révén – a hatályos jogszabályok szerint – évente akár a befizetett díj 20%-ának megfelelő adójóváírás is igénybe vehető, mely összeggel tovább gyarapíthatja megtakarítását.

 • Egyszerűen, orvosi vizsgálat és egészségi kockázatelbírálás nélkül is megköthető.
 • Igény szerint bővíthető élet-, betegség- és balesetbiztosításokkal.
 • Megtakarításának értékét eseti befizetésekkel is növelheti.
 • Rugalmas megtakarítási forma, folyamatosan a változó anyagi lehetőségekhez és igényekhez igazítható.

Ön anélkül részesedhet a hazai és külföldi pénz- és tőkepiacok hozamaiból, hogy követnie kellene azok napi alakulását. A választható eszközalapok számos lehetőséget nyújtanak, közöttük mind az alacsonyabb, mind a magasabb kockázatúak megtalálhatók.

A kockázatvállalási hajlandóságának megfelelően állíthatja össze portfólióját. Ügyfeleinknek saját portfóliójuk kialakításában irányt mutathatnak szakértők által összeállított modellportfólióink. Az egyes portfóliókban javasolt eszközalapok és azok aránya azonban csak ajánlás, Ön figyelembe veheti azt, de természetesen ettől teljesen eltérő, egyedi megoldást is létrehozhat.

A NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS MILYEN ESETEKBEN NYÚJT SZOLGÁLTATÁST?

 • A biztosítás megkötésekor érvényes nyugdíjkorhatár elérésekor
 • Nyugdíjba vonuláskor
 • 39%-ot meghaladó egészségkárosodás esetén
 • A biztosított halála esetén

Jó befektetések nem csak bankokban lehetnek!

Én sem kizárólag pénzügyi termékeket szeretnék Önnek javasolni, hanem olyan személyre szabott, kiforrott és stabil konstrukciókat a hálózatra folyamatosan áramot termelő napelem!

A napelem mint befektetés

A magyar városok, falvak és a táj néhány éve visszafordíthatatlanul megváltozott. Ugye Ön is észrevette, hogy mennyi családi ház tetejére kerülnek napelemes rendszerek? Természetesen ez nem véletlen. A szektor gyermekbetegségeinek kinövését követően, középtávon megtérülő, tervezhető lehetőséget kaptunk a kezünkbe.

Érdekli hogy milyen jogi szabályozások, technikai követelmények, áramszolgáltatói háttér szükséges ahhoz hogy ez a fajta pénzügyi konstrukció működjön? Szimplán csak szeretné tudni, az Ön számára milyen lehetőségek léteznek?

Egyeztessen időpontot

Nálam ennyire egyszerű ez az egész, ne halogassa a dolgot, kérje ingyenes konzultációm!

NÉV
Telefonszám
Name

Adatait a törvényeknek megfelelően, bizalmasan kezeljük. NAIH szám:
Én vagy kollégám hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot!

Bálint Sándor

Prémium Biztosítási tanácsadó

Több mint húsz éve foglalkozom biztosításokkal és pénzügyi termékekkel. Számomra tanácsadóként a legfontosabb, hogy a hozzám forduló ügyfeleknek olyan valódi megoldásokat javasoljak, amelyek átgondoltak, érthetőek, és tényleges segítséget jelentenek.

Szakmai karrieremben, és vas megyei közösségi tevékenységem során is, mindig törekszem arra, hogy bárki számára elérhető és nyitott legyek.

Találkozzunk a körmendi irodában prémium tanácsadóként biztos vagyok abban, hogy hasznos tanácsokkal tudok szolgálni. Mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy saját pénzügyi tanácsadója legyen. És Önnek ez vagyok Én!